top of page

Petre Cadar a dat lovitura de începere în meciul dintre FC Braşov şi FC Hermannstat

Eveniment special în deschiderea meciului dintre FC Braşov şi FC Hermannstadt. Unul dintre cei mai apreciaţi stegari a dat lovitura de începere a meciului din play-off-ul Cupei României. La doar câteva zile după împlinirea venerabilei vârste de 74 de ani, Petre Cadar a fost cel care a atins primul balonul de joc.

Petre Cadar este cu siguranţă unul dintre stegarii care nu va fi uitat niciodată de suporterii braşoveni şi unul dintre oamenii care a intrat în istoria fotbalului românesc. Din piciorul lui a plecat poate cea mai spectaculoasă revenire se scor din istoria fotbalului din România, şi una care şi acum dăinue în istoria cupelor europene.

Cu ajutorul lui, Steagul Roşu a reuşit să întoarcă rezultatul meciului cu Beşiktaş din 1974 din primul tur al Cupei UEFA. După ce în manşa tur turcii s-au impus cu 2-0, la Istanbul, la Braşov, pe Municipal, în minutul 88 era încă scorul de 0-0. Moment în care Petre Cadar cu un şut de la 20 de metri, cu stângul, “a pus” mingea în vinclul porţii turcilor şi a declanşat nebunia. Apoi în prelungiri Şerbănoiu cu o dublă a făcut ca scorul să fie în favoarea braşovenilor şi astfel Steagul Roşu s-a calificat mai departe.

Pentru toate acestea, dar şi pentru cele peste 250 de partide în care a îmbrăcat tricoul galben-negtru şi pentru cele 14 goluri reuşie FC Braşov i-a acordat o diploma de merit pentru întreaga carieră şi i-a oferit un tricou special, dedicat vârstei pe care abia a împlinit-o.

Mulţumim Petre Cadar!IMG_8230.jpeg

Email 

Urmărește-ne:

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page