top of page

FC Brașov, egala lui Hermannstadt. Stegarii au pierdut abia la "loteria" loviturilor de la 11 metri

FC Braşov nu a fost astăzi cu nimic mai prejos decât cea mai în formă echipă din Liga 1. Timp de 120 de minute stegarii au fost egalii celor de la FC Hermannstradt. Ba mai mult, sibienii au reuşit să revină în joc abia după ce FC Braşov a rămas în 10 oameni. După 1-1 în timpul regulamentar şi 1-1 şi după cele două reprize de prelungiri, FC Hermannstadt s-a impus cu scorul de 5-3, pe Tineretului, în play-off-ul Cupei Romniei.

Chiar dacă au venit la Braşov din postura de mari favoriţi, sibienii nu au pus aproape deloc în pericol poarta braşovenilor atâta timp cât meciul s-a jucat 11-11. În prima repriză braşovenii au fost cei cu ocaziile mai mari. Până la marcarea golului stegarii au încercat câteva şuturi de la mare distanţă, însă din păcate acestea nu şi-au atins ţinta. Prima ocazie a aparţinut lui Angelov, care a reluat cu capul puţin peste poartă, în minutul 19. În minutul 29, Tudor Saim a şutat de la aproximativ 20 de metri puţin pe lângă vinclul porţi lui Muţiu. În Minutul 32 a fost rândul lui Vasile Constantin să îşi încerce şutul, de la peste 30 de metri, puţin pe lângă poartă. Minutul 42 a adus şi deschiderea de scor. Pentru FC Braşov a marcat bulgarul Angelov, care a beneficiat de o minge şi a rămas singur cu portarul, după un duel al lui Chică-Roşă cu fundaşii adverşi. 1-0 după un şut care a lovit şi bara. Prima repriză s-a încheiat cu ghinion teribil pentru FC Braşov, Tudor Saim a fost eliminat în minutul 45.

După eliminare stegarii au luptat extraordinar, iar prima ocazie a fost tot a lor, foarfecă Angelov pe lângă poartă, în minutul 53. Minutul 58 a readus egalitatea, Petrişor Petrescu a marcat din lovitură de pedeapsă. Pe final sibienii au fost mai proaspeţi însă fără mari ocazii. Năstăsie a şutat de la 25 de metri, dar Micu, la post, a respins, în minutul 62. Pe contraatac, Dumbravă a şutat de la colţul careului mare puţin pe lângă.

În minutele de prelungiri jocul nu a mai oferit multe ocazii, însă sibienii au fost mai prezenţio în joc, astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare. Aici pentru FC Braşov au marcat Lazăr, Angelov şi Kirileko, iar Izata a ratat. Pentru sibieni au marcat: Buhăcianu, Oroian, Biceanu, Babic şi Opruţ. Scor final 3-5.

“Îmi felicit jucătorii, pentru că au făcut un meci bun, spre foarte bun. Cât s-a jucat 11-11 am controlat meciul din minutul 5 până în minutul 45. Hermannstadt a avut una sau duă ocazii în a doua repriză de prelungiri. Cred că nu meritam să pierdem pentru că desi am jucat în 10 oameni am fost o echipă sigură şi pragmatică. Din păcate am pierdut la loviturile de la 11 metri. La un moment dat era maxim ce mai puteam face, să ajungem la loviturile de la 11 metri. Felicit Hermannstadt şi le doresc succes în continuare… Un penalty foarte uşor acordat, părerea mea şi un roşu la Marc. Dar nu vreau să vorbesc de arbitraje, am mai vorbit şi se întâmplă acelaşi lucru. Pentru mine cel mai important lucru este să refac echipa, pentru că în 3 zile avem un meci important pentru noi. Am făcut un efort incredibil. Îmi felicit echipa pentru că astăzi au făcut un meci bun, era un meci mare dacă ne şi calificam”, a declarant Dan Alexa după meci.FC Braşov a jucat în formula: Sebastian Micu - Igor Jovanovic, Andrei Marc, Tudor Oltean (Diogo Izata min. 46) - Marius Burlacu, Rareş Lazăr, Vasile Constantin (Joao De Amorim min. 108), Tudor Saim, Daniel Dumbravă (Kirill Kirilenko min. 119), Milcho Angelov - Adi Chică-Roșă (Ivan Fustar min. 46).


IMG_8230.jpeg

Email 

Urmărește-ne:

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page