top of page

Egal muncit pentru FC Braşov, cu doi oameni mai puţin în teren. Dan Alexa: "Este un punct câștigat"

FC Braşov a reuşit să obţină un punct din meciul cu FK Csikszereda, chiar a evoluat o repriză cu un om mai puţin, iar pe final stegarii au fost chiar cu doi oameni în inferioritate numerică.

Stegarii au terminat, ieri, la egalitate, scor 1-1, iar golul nostru a fost marcat de Dan Spătaru, în inferioritate.

Meciul a fost unul de foarte mare luptă, cu multe intrări la limita regulamentului şi de o parte şi de alta, dovadă şi faptul că 3 jucători au ieşit accidentaţi de pe teren.

Partida a început cu un eveniment mai puţin plăcut, ambulanţa a intrat pe teren în minutul 3 după ce Dino Stanic, de la FK Csikszereda, s-a accidentat după ce a căzut într-o poziţie nefericită. Apoi primul act s-a jucat mai mult la mijlocul terenului, cu multe centrări la care au intervenit foarte bine portarii. În prelungirile reprizei Vasile Constantin a încasat cartonaşul roşu după o intrare la Mickael Panos. Cu un om mai puţin, braşovenii au avut cea mai mare ocazie a reprizei, în chiar ultimul minut de prelungiri Tudor Oltean a executat un corner, mingea a revenit la el, şi a luat o acţiune pe cont propriu, după ce a driblat doi adversari şutul său din aproximativ 10-12 metri a lovit transversala lui Gyenge Szilard.

Repriza a doua a fost una mult mai disputată, şi primul care s-a remarcat a fost portarul Sebastian Micu, poate cel mai bun om de pe teren. Stegarul a reuşit în două rânduri, în doar câteva secunde, în minutele 47 şi 48, să salveze goluri ca şi făcute, după ce de fiecare data Omar El-Sawy a rămas singur cu el. Minutul 58 a adus deschiderea de scor, Dan Spătaru a înscris superb, sub bară, cu un şut din 18 metri. În minutul 72 Micu s-a remarcat din nou cu o paradă splendidă, după ce a scos de sub bară mingea trimisă cu capul de Richard Jelena, din 8 metri. În minutul 81 scorul s-a făcut 1-1, acelaşi Jelena a marcat cu capul din careul mic. Pe final de meci, Ivan Fustar, dar şi Dan Spătaru au ieşit accidentaţi de pe teren. În minutul 92 Marius Burlacu a încasat al 2-lea cartonaş galben şi a fost şi el eliminat, însă şi asa, cu doi oameni mai puţin în teren, stegarii au rezistat eroic fără să mai primească gol.

“Este un punct câștigat, am avut şi şansă la intervenţiile lui Micu. Dar iau etalon prima repriză unde cred că cei de la miercurea Ciuc nu au avut niciun şut pe spaţiul porţii. Apoi a fost tot mai greu, Ciucul e o echipă masivă căreia îi convine să stea în careul tău. Așa a venit și golul lor de la un jucător cu talie. Una este alta, este un punct câștigat și îmi felicit jucătorii pentru că au muncit mult pentru acest punct. La ce s-a întâmplat în repriza a doua am câştigat un punct.

Mi-am propus să nu mai iau cartonașe galbene și credeți-mă că îmi este foarte greu, pentru am fost defavorizaţi în alte meciuri, nu vorbesc neapărat de arbitrajul de azi. Îl cunosc pe Cătălin Buși, este un arbitru care a arbitrat şi în Liga 1, au fost multe momente când am simțit că a greșit în defavoarea noastră. Dar eliminările, cea de la Constantin dar şi al doilea galben au fost corect acordate. S-a întors totul într-un minut, în aceeaşi situaţie cum a fost şi cu Hermanstadt, tot în minutul 47. E clar o greşeală a lui Constantin. Eu îmi doresc ca echipa noastră să aibă agresivitate, dar trebuie să fim mult mai inteligenți. Nu îl acuz pe Constantin, eu niciodată nu îmi voi critica public un jucător. Sunt convins că data viitoare va fi mai atent. E un adversar greu Ciucul, e farmacie acolo, au jucat şi pe o primă mare. 11 la 11 au intrat în careu de două ori la două cornere, dar fără ocazii. Obiectivul meu personal este play-off-ul, dar realist e greu să promovăm sezonul acesta. Îmi doresc enorm, e o nebunie a mea și atât timp cât vom avea șanse ne vom lupta”, a spus Dan Alexa.

Antrenorul stegarilor a vorbit şi despre marcatorul golului nostru, Dan Spătaru, şi l-a lăudat pentru prestaţia bună.

“Dan Spătaru este un jucător de calitate care poate crește foarte mult. El a fost accidentat, apoi a jucat prost când a intrat. Este un copil, și el, și Lambrinoc, și Cociș. Sunt jucători de perspectivă, dar au fluctuații de formă și vârsta îi trădează. Dar eu mă bucur pentru el, pentru că este un jucător de calitate, dar vârsta trădează tot timpul, după o evoluţie bună vine una proastă. Trebuie să avem răbdare cu ei, pentru că sunt jucători de mare talent toţi 3.”, a transmis Dan Alexa.

FC Braşov a jucat în formula: Sebastian Micu – Andrei Marc, Ivan Fustar (Igor Jovanovic min. 74), Tudor Oltean – Marius Burlacu, Vasile Constantin, Rareş Lazăr, Diogo Izata, Daniel Dumbravă – Tudor Cociș (Dan Spătaru min. 46, Eduard Lambrinoc min. 90), Milcho Angelov (Adi Chică-Roșă min.85).

Cu acest punct, FC Braşov este pe locul 11, cu 13 puncte, la 4 de locurile de play-off.


IMG_8230.jpeg

Email 

Urmărește-ne:

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page